Kippenlevertjes zijn niet alleen gezond. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees met een heel specifieke smaak.
Voor 4 personen
600 g kippenlevertjes
75 g boter
2 appels
een scheut calvados
1 dl room
Garnering:
waterkers of ander groen
Bereiding
1. Bak de kippenlevertjes in boter. Kruid met peper en zout.
2. Schil de appels, boor uit en snijd in 8 dikke plakken. Keer de levertjes en voeg een scheut calvados toe.
3. Leg de schijven appel op de levertjes en zet een deksel op de pan. Wanneer de levertjes gaar zijn en de appels warm (de schijven appels mogen niet tot moes zijn gestoofd), haal je het deksel van de pan en voeg je de room toe.
4. Kook de room kort in. Schik de levertjes op vier warme borden, garneer met appel en steek een weinig waterkers of ander groen in de plakken appel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier