Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g kippenlevers
  • 2 à 3 glazen port
  • 4 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • zeer fijngesneden witte en rode kool
  • bloem
  • zout & zwarte peper
  • een weinig vinaigrette
  • toast

Verwarm de olie en de boter. Haal de levers door de bloem en bak ze. Kruid met zout en peper uit de molen. Blus de warmte in de pan met port en voeg onmiddellijk één gehakte sjalot toe. Laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg eventueel nog een scheutje port toe. Dien de levers heet op met toast en een sla van fijngesneden witte en rode kool, aangemaakt met wat vinaigrette en een versnipperde sjalot.

Verwarm de olie en de boter. Haal de levers door de bloem en bak ze. Kruid met zout en peper uit de molen. Blus de warmte in de pan met port en voeg onmiddellijk één gehakte sjalot toe. Laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg eventueel nog een scheutje port toe. Dien de levers heet op met toast en een sla van fijngesneden witte en rode kool, aangemaakt met wat vinaigrette en een versnipperde sjalot.