
Kippenburger met avocado-ananassalsa
Voor 4:
Voor 4:
1 rode ui
1 teen knoflook
1 el cajunkruiden (mengeling van tijm, oregano, komijn en paprika)
125 g pikante chorizo
400 g kippengehakt
zout, olijfolie
hamburgerbroodjes en 4 plakjes cheddar, om te serveren
Salsa:
1 rijpe Hassavocado (met donkere, ruwe schil)
2 rijpe tomaten
100 g ananas
1 kleine rode ui
1/2 bosje koriander
sap van 1 limoen
1 el maple syrup
4 el olijfolie
tabasco en zout
Mix de rode ui, knoflook, cajunkruiden en chorizo (zonder het velletje) fijn in een foodprocessor. Voeg het kippengehakt toe, kruid met zout en mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 1 uur koel weg.
Maak de salsa: snij de avocado, de ontpitte tomaten en ananas in kleine blokjes. Hak de rode ui en koriander fijn. Meng alles samen in een kom en breng op smaak met limoensap, maple syrup en olijfolie. Werk af met tabasco en zout. Zet koel weg.
Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de kippenburgers op middelhoog vuur. Rooster de hamburgerbroodjes en schik er de burgers op. Leg er een plakje kaas op en werk af met de salsa. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier