Kippenburger met avocado-ananassalsa

Voor 4 personen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el cajunkruiden (mengeling van tijm, oregano, komijn en paprika)
  • 125 g pikante chorizo
  • 400 g kippengehakt
  • zout, olijfolie
  • hamburgerbroodjes en 4 plakjes cheddar, om te serveren
Salsa
  • 1 rijpe Hass-avocado (met donkere, ruwe schil)
  • 2 rijpe tomaten
  • 100 g ananas
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 bosje koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 el maple syrup
  • 4 el olijfolie
  • tabasco en zout
Bereiding
  1. Mix de rode ui, knoflook, cajunkruiden en chorizo (zonder het velletje) fijn in een foodprocessor. Voeg het kippengehakt toe, kruid met zout en mix kort tot een homogeen mengsel. Maak 4 burgers en zet 1 uur koel weg.
  2. Maak de salsa: snij de avocado, de ontpitte tomaten en ananas in kleine blokjes. Hak de rode ui en koriander fijn. Meng alles samen in een kom en breng op smaak met limoensap, maple syrup en olijfolie. Werk af met tabasco en zout. Zet koel weg.
  3. Verhit olijfolie in een antiaanbakpan en bak de kippenburgers op middelhoog vuur. Rooster de hamburgerbroodjes en schik er de burgers op. Leg er een plakje kaas op en werk af met de salsa. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content