Ingrediënten - voor 4:

4 kippenborstfilets met vel

50 g boter

2 appels

8 sjalotten

0,4 dl calvados

1,2 dl kippenbouillon

1 tl honing

2 el citroensap

enkele plukjes kervel voor de afwerking

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140°C.

Leg de kippenborstfilets met het vel naar boven op een bakplaat.

Smelt 30 g boter in een pannetje en kruid met peper en zout. Bestrijk er de kippenfilets mee en bak 20 minuten in de oven; bestrijk de kip regelmatig met de boter.

Snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes. Pel de sjalotten en bak samen met de appels goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Blus de pan met de calvados en de kippenbouillon.

Voeg de honing en het citroensap toe en laat de saus enkele minuten inkoken. Kruid met peper en zout.

Schik de kipfilets op borden en verdeel er de gebakken appels en sjalotten rond. Lepel er de saus rond en werk vlak voor het serveren af met plukjes kervel.

Ingrediënten - voor 4:4 kippenborstfilets met vel50 g boter2 appels8 sjalotten0,4 dl calvados1,2 dl kippenbouillon1 tl honing2 el citroensapenkele plukjes kervel voor de afwerkingBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 140°C. Leg de kippenborstfilets met het vel naar boven op een bakplaat. Smelt 30 g boter in een pannetje en kruid met peper en zout. Bestrijk er de kippenfilets mee en bak 20 minuten in de oven; bestrijk de kip regelmatig met de boter. Snij de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appels in plakjes. Pel de sjalotten en bak samen met de appels goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Blus de pan met de calvados en de kippenbouillon. Voeg de honing en het citroensap toe en laat de saus enkele minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Schik de kipfilets op borden en verdeel er de gebakken appels en sjalotten rond. Lepel er de saus rond en werk vlak voor het serveren af met plukjes kervel.