Kippenbil met Abdijbier

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 kippenbillen

200 g gerookte spekblokjes

1 blik (400 g of 200 g) Bonduelle Champignons de Paris Gewone Keus, uitgelekt

Anco vloeiende bloem

1 handvol gehakte kervel

2 fijngesnipperde sjalotjes

1 flesje Tongerlo Tripel Blond 8°

1 eetlepel Heinz Tomatenpuree

2 dl kippenbouillon

boter

peper

Haal de kippenbillen door de bloem. Bak de spekblokjes aan in een pan. Leg de kippenbillen erbij en bak ze rondom bruin. Doe nu ook de sjalotjes en de champignons in de pan en laat ze nog even meestoven. Voeg de tomatenpuree, het bier en de kippenbouillon toe. Stoof de kip onder gesloten deksel gaar. Roer er op het einde de kervel bij en breng op smaak met een flinke draai van de pepermolen. Laat nog 1 minuutje sudderen.

Tip: een stevig glas Tongerlo Tripel Blond 8°, of wat had u gedacht ?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content