Voor 4 personen
- 4 kippenbillen
- 200 g gerookte spekblokjes
- 1 blik (400 g of 200 g) champignons, uitgelekt
- vloeiende bloem
- 1 handvol gehakte kervel
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 1 flesje abdijbier
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 dl kippenbouillon
- boter
- peper
Bereiding
- Haal de kippenbillen door de bloem. Bak de spekblokjes aan in een pan. Leg de kippenbillen erbij en bak ze rondom bruin.
- Doe nu ook de sjalotjes en de champignons in de pan en laat ze nog even meestoven.
- Voeg de tomatenpuree, het bier en de kippenbouillon toe. Stoof de kip onder gesloten deksel gaar.
- Roer er op het einde de kervel bij en breng op smaak met een flinke draai van de pepermolen. Laat nog 1 minuutje sudderen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier