Kipfilets met preisabayon

Voor 4:

Voor 4:

4 kipfilets

een klont boter

fijngesnipperde sjalot

1 bosje waterkers

1 preiwit

3 cl witte port

kippenbouillon

20 cl room,

2 eierdooiers

3 el koud water

peper, zout

houten prikkers of keukentouw

Voor de vulling:

een klont boter,

2 wortelen

2 uien

1 bakje paddenstoelen

tijm

Hak de groenten voor de vulling fijn en stoof 8 minuten in boter. Kruid met peper, zout en tijm. Roer af en toe, om aanbranden te voorkomen. Laat afkoelen. Leg de kipfilets open. Klop indien nodig plat. Kruid met zout en peper, vul met het mengsel. Rol of plooi het vlees dicht en prik of bind de borsten vast. Braad kort langs beide zijden.

Stoof zacht, al roerend, de gehakte sjalot en de in kleine stukjes gesneden prei gedurende 8 minuten. Doe de gewassen blaadjes waterkers, port, kippenbouillon en room erbij. Laat 5 minuten sudderen. Leg de kipfilets erin en laat 10 minuten zacht stoven. Haal het vlees uit de pot en hou warm. Mix de saus tot fijne puree.

Doe de eierdooiers met het ijskoude water in een kom en klop tot een schuimige massa. Voeg al kloppend in kleine hoeveelheden de zeer warme, maar niet kokende preisaus toe.

Leg de kippenfilets op een schotel en overgiet met sabayonsaus. Omring met rijst of krielaardappeltjes uit de oven.

Om het gerecht feestelijk te maken, kun je in de saus een versnipperde truffel doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content