Kipfilet op grootmoeders wijze

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kipfilets

1 bakje champignons

125 g zilveruitjes

125 g spekreepjes

1 dl bruin bier

2 dl kalfsfond

peper en zout

boter

1. Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.

2. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

3. Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.

4. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat.

5. Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes.

De baktijd van kipfilet hangt af van de dikte. Een geoefende kok drukt er met de duim op: is het vlees weerspannig, dan is het gaar. Je kan er ook even in prikken. Als het vocht dat eruit loopt helderwit is, is de kip gaar.

Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt hij droog.

Gert-Jan Raven gebruikt zilveruitjes uit de diepvries. Handig, je hebt er altijd in huis. Verse zilveruitjes mogen natuurlijk ook. Zowel de verse uitjes als de uitjes uit de diepvries even kort in kokend water onderdompelen en ze vervolgens aanstoven in een beetje boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content