Kipfilet met risotto en twee soorten pesto

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kipfilets

3 koffiekopjes rondkorrelige rijst

1 gehakt uitje

takje tijm

1 dl Droge witte wijn

1 1/2 l kippenbouillon

pesto van tomaat

pesto van basilicum

boter

zout en peper

1. Zet een ruime pan op het vuur en smelt hierin de boter, voeg er het uitje en de tijm aan toe.

2. Giet de rijst in de pan en roer goed om zodat elk korreltje glanst. Blus de rijst met de wijn en 1/4 l kippenbouillon. Goed los roeren.

3. Breng de rijst aan de kook. Roer veelvuldig en voeg steeds wat van de kippenbouillon toe, net zolang tot de rijst romig en gaar is. Dit duurt ongeveer een half uurtje.

4. Roer net voor het opdienen wat van de beide pesto’s door de rijst.

5. Bak de kipfilets gaar in boter en breng ze op smaak met peper en zout.

6. Schep op elk bord wat risotto, leg er het vlees op en garneer met de pesto.

Tip:

Pesto is in diverse smaken verkrijgbaar in de speciaalzaken. Je kan hem ook zelf maken door verse basilicum of verse ontvelde en ontpitte tomaten in de keukenmachine te doen, samen met pijnboompitten, parmezaan, olijfolie, look, peper en zout.

Gebruik bouillonblokjes als je geen zelfgemaakte kippenbouillon hebt.

Dit gerecht presenteert mooi in een groot pastabord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content