Voor 4:

4 kipfilets

peper en zout

45 g fijngehakte macadamianoten (of andere, naar keuze)

2 el olie

100 g waterkers

500 g groene asperges

2 blikken kokosmelk (ongezoet)

1 koffiekop volle melk

2 fijngehakte stengels citroengras

1 el rijstwijnazijn (of ciderazijn)

1 el vers citroensap

Kruid de kipfilets met peper en zout en rol ze in de fijngehakte noten. Verhit de olie in een pan en bak de filets er langs alle kanten in aan. Zet nadien gedurende 10 min. in een oven van 180°C. Haal uit de oven, voeg de waterkers toe en laat afgedekt rusten.

Kook de asperges krokant gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

Breng voor de saus de kokosmelk met de melk en het citroengras aan de kook en laat gedurende 15 min. zacht pruttelen en trekken. Giet door een zeef en kruid met rijstwijnazijn, citroensap en peper en zout. Mix tot een schuimige saus en serveer met de kip, de waterkers en de groene asperges.

Voor 4: 4 kipfiletspeper en zout45 g fijngehakte macadamianoten (of andere, naar keuze)2 el olie100 g waterkers500 g groene asperges2 blikken kokosmelk (ongezoet)1 koffiekop volle melk2 fijngehakte stengels citroengras1 el rijstwijnazijn (of ciderazijn)1 el vers citroensapKruid de kipfilets met peper en zout en rol ze in de fijngehakte noten. Verhit de olie in een pan en bak de filets er langs alle kanten in aan. Zet nadien gedurende 10 min. in een oven van 180°C. Haal uit de oven, voeg de waterkers toe en laat afgedekt rusten.Kook de asperges krokant gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.Breng voor de saus de kokosmelk met de melk en het citroengras aan de kook en laat gedurende 15 min. zacht pruttelen en trekken. Giet door een zeef en kruid met rijstwijnazijn, citroensap en peper en zout. Mix tot een schuimige saus en serveer met de kip, de waterkers en de groene asperges.