Kipfilet met champignonsaus en risotto met cava

© Diane Hendrikx Voor 4:
Voor 4:
4 kipfilets
500 g champignons
400 g risottorijst
30 cl cava
1 ui
1 l kippenbouillon
peper, zout
4 plakjes Italiaanse ham
1 dl room
een scheut water
2 el gehakte peterselie
olijfolie
100 g geraspte parmezaankaas
Snij de ui fijn en stoof glazig in wat olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat kort meestoven. Blus de warmte met het grootste deel van de cava en laat het vocht al roerend verdampen. Voeg dan een pollepel kippenbouillon toe en laat weer verdampen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ca. 17 minuten). Voeg de geraspte parmezaan toe, de rest van de cava en wat room, en roer tot een smeuïg geheel.
Droog de plakjes Italiaanse ham in de oven. Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten in olijfolie of boter en kruid met peper en zout.
Stoof de champignons in olijfolie. Blus de warmte in de pan met wat water en de room. Laat gedeeltelijk inkoken en voeg op het einde de gehakte peterselie toe.
Snij de kipfilet in plakken en verdeel over warme borden. Overgiet het vlees met champignonsaus. Lepel de risotto in een dresseerring op het bord, druk de rijst aan, verwijder de ring en versier met een plakje gedroogde ham.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier