Kip tandoori

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kg kippenborst
  • 1 citroen
  • 1/2 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 2 à 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 dl yoghurt
  • 1 klein rood pepertje
  • 1/4 theelepel gemalen steranijs
  • zout
Bereiding
  1. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit het pepertje (tenzij je van scherp houdt) en snijd het pepertje fijn.
  2. Maak een marinade van de yoghurt, het citroensap, de koriander, het paprikapoeder, de anijs, het pepertje en wat zout.
  3. Leg de borststukken in de marinade en bedek de schaal met huishoudfolie. Zet de schaal 24 uur in de koelkast, om de marinade in te laten trekken. Keer de borststukken af en toe om, zodat alle kanten goed worden gemarineerd.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de borststukken uit de marinade en strijk er wat olie op. Leg ze in de ovenschotel en zet deze in de voorverwarmde oven. Braad de kip tandoori in ongeveer 40 à 50 minuten gaar. Schenk af en toe wat van de marinade over het vlees zodat het niet uidroogt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content