Voor 4 personen:
Voor de kip:
1 biologische braadkip
groene kruiden naar keuze (basilicum, marjolein, peterselie…)
olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Voor de gierstkroketjes:
2 koppen water
zout
1 kop gierst
1 ei
peper
nootmuskaat
aardappelpuree of paneermeel en 1 extra eierdooier
Voor de groenten:
ui, prei, paprika, champignons, sojascheuten enz.
Spoel de kip grondig onder koud stromend water en maak ze zo droog mogelijk. Maak het vel van de borsten los en vul op met de verse kruiden. Prik het vel weer dicht. Wrijf de kip in met olijfolie, ook langs de binnenkant en kruid met peper en zout. Rooster de kip gedurende 1 uur op een afgesloten barbecue. Maak ondertussen de gierstkroketjes. Breng het lichtgezouten water aan de kook, voeg de gierst toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur laag en laat de gierst 10 à 15 minuten zwellen tot een dikke brij. Laat afkoelen, meng het ei onder en kruid met peper en nootmuskaat. Blijft de gierst te nat, meng er dan wat tarwezetmeel, aardappelpuree of paneermeel onder. Is hij te droog, roer er dan een extra eierdooier onder. Laat het mengsel afkoelen in de ijskast. Maak er kroketjes van, haal ze door losgeklopt eiwit en paneermeel en bak ze krokant in hete olijfolie. Maak de groenten schoon, snijd ze grof en wok ze beetgaar in hete olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier