Kip met zwarte peper, dahl en sambal van appel en kokosnoot

Voor 4 personen
Voor de dahl
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 grofgesneden ui
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • 1/2 el zwarte mosterdzaadjes
  • 200 g mung dahl (splitlinzen)
  • 300 g butternutpompoen, in dobbelsteentjes
  • 1/2 tl per persoon gemalen kurkuma, komijn en koriander
Voor de kokossambal
  • 1 granny smithappel
  • 1/3 kop muntblaadjes
  • 1/2 kop geroosterde kokoskrullen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 kop citroensap
Voor de kip
  • 4 borstfilets van bio- of scharrelkip
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 kop zonnebloemolie
  • Voor de versiering:
  • gekookte bruine basmatirijst
Bereiding
  1. Dahl: fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de mosterdzaadjes toe en braad tot ze knapperig zijn. Voeg de linzen, pompoenblokjes, kurkuma, komijn, koriander en 700 ml water toe. Breng aan de kook. Roer geregeld om en laat ongeveer 25 minuten zacht doorkoken, tot de dahl wat papperig wordt. Is het water verdampt voordat de linzen gaar zijn, giet er dan 150 ml kokend water bij. Breng op smaak, meng goed door elkaar en dien warm op.
  2. Snij voor de sambal de appel fijn, snipper de muntblaadjes grof, voeg de overige ingrediƫnten toe en mix.
  3. Snij de kipfilets doormidden en drenk in een mengeling van zwarte peper, zout en olie. Zet een braadpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de kip erin zodra de pan heet is. Braad ongeveer 2 minuten aan de ene zijde en 1 minuut aan de andere.
  4. Dien de gekruide kip op met basmatirijst en een lepel dahl erover. Serveer er apart de sambal bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content