Kip met witte druiven en rijst

Voor 4 personen
  • 2 dubbele kipfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
  • komijn
  • verse gember (een stuk wortel van 5 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g witte druiven
  • 2 koppen rijst
  • kruidnagels
  • peperbolletjes
  • kardemomzaadjes
Bereiding
  1. Snij de kip in blokjes en bak met komijn, look, peper en zout.
  2. Stoof in een andere pan de druiven met olijfolie en gember zachtjes gaar gedurende 20 minuten. Roer af en toe om. Voeg de druiven bij de kip en laat nog even samen stoven.
  3. Bereid de rijst: verwarm in een pan de olijfolie met enkele kruidnagels, peperbolletjes, zout en kardemomzaadjes. Doe er de rijst bij en 4 koppen water. Zet het deksel op de pan van zodra het water kookt en draai het vuur heel laag. Niet roeren! De rijst is klaar als al het water verdwenen is (check door een lepel tot aan de bodem te steken en te kijken hoeveel water er nog is).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content