Kip met witloofsaus

Met deze kip met witloofsaus kies je voor een smakelijke en evenwichtige maaltijd die bij het hele gezin in de smaak zal vallen.

Voor 4 personen
  • 1 kg grondwitloof
  • 1 braadkip in 4 stukken (met vel)
  • bloem
  • boter
  • 5 dl room
  • 1 tl versgeperst citroensap
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd het witloof eerst overlangs in tweeën en dan in de lengte in repen.
  2. Kruid de kip met peper en zout en haal door de bloem. Smelt boter in een pan, bak de kip aan alle kanten bruin en doe er het witloof bij. Dek de pan af en laat 15 min. stoven.
  3. Giet er de room bij en laat verder sudderen tot de kip gaar is.
  4. Werk af met het citroensap. Serveer de kip met witloofsaus met aardappelpuree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content