Kip met wijnazijn

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kip (±1,6 kg, in vier stukken)
  • 4 sjalotten
  • 4 tomaten
  • 40 g dragon
  • 100 g boter
  • 10 cl wijnazijn
  • 10 cl kalfsfond
Bereiding
  1. Pel en snipper de sjalotjes. Dompel de tomaten in kokend water, laat schrikken onder koud water en pel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de dragon.
  2. Verwarm 60 g boter in een pan met dikke bodem op matig vuur. Doe de stukken kip in de pan, kruid met zout en peper en laat 18 minuten onder deksel garen.
  3. Haal het vlees uit de pan, blus de warmte met wijnazijn. Doe de tomaten en sjalotjes erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.
  4. Voeg kalfsfond toe. Klop de saus op met 40 g koude boter en voeg de dragon toe. Laat het vlees nog 10 minuten in de saus zachtjes verder garen.
  5. Dien de kip op met saus en met verse tagliatelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content