Voor 4 personen
- 1 kip (±1,6 kg, in vier stukken)
- 4 sjalotten
- 4 tomaten
- 40 g dragon
- 100 g boter
- 10 cl wijnazijn
- 10 cl kalfsfond
Bereiding
- Pel en snipper de sjalotjes. Dompel de tomaten in kokend water, laat schrikken onder koud water en pel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de dragon.
- Verwarm 60 g boter in een pan met dikke bodem op matig vuur. Doe de stukken kip in de pan, kruid met zout en peper en laat 18 minuten onder deksel garen.
- Haal het vlees uit de pan, blus de warmte met wijnazijn. Doe de tomaten en sjalotjes erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.
- Voeg kalfsfond toe. Klop de saus op met 40 g koude boter en voeg de dragon toe. Laat het vlees nog 10 minuten in de saus zachtjes verder garen.
- Dien de kip op met saus en met verse tagliatelle.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier