Ingrediënten - voor 4:

4 kippenborstfilets

20 g gekonfijte sinaasappelschil

2 el plantaardige olie

2 wortelen

2 uien

150 g knolselderie

1,5 dl sinaasappelsap

1,5 dl kippenbouillon

2 el hoisinsaus

1 steranijs

1 à 2 el sinaasappelmarmelade

enkele takjes koriander voor de afwerking

Bereidingswijze:

Snij de kippenborstfilets langs de zijkant in de lengte in, zodat u ze kunt opvullen. Snij de gekonfijte sinaasappelschil in dunne reepjes en vul er de kipfilets mee op.

Bind de gevulde kipfilets op met keukengaren en kruid met peper en zout.

Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.

Schil de wortelen, de uien en de knolselderie en snij fijn.

Haal de kipfilets uit de pan en voeg de fijngesneden groenten toe. Blus de pan met het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de hoisinsaus. Voeg de steranijs toe en laat 10 minuten zacht inkoken. Doe er de sinaasappelmarmelade bij en laat de saus nogmaals inkoken. Kruid met peper en zout.

Leg de kipfilets in de saus, dek de pan af en laat 15 minuten zacht stoven.

Snij elke kipfilet diagonaal in plakjes en schik op borden. Lepel er de sinaasappelsaus over en werk af met koriander.

Ingrediënten - voor 4:4 kippenborstfilets20 g gekonfijte sinaasappelschil2 el plantaardige olie2 wortelen2 uien150 g knolselderie1,5 dl sinaasappelsap1,5 dl kippenbouillon2 el hoisinsaus1 steranijs1 à 2 el sinaasappelmarmeladeenkele takjes koriander voor de afwerkingBereidingswijze:Snij de kippenborstfilets langs de zijkant in de lengte in, zodat u ze kunt opvullen. Snij de gekonfijte sinaasappelschil in dunne reepjes en vul er de kipfilets mee op. Bind de gevulde kipfilets op met keukengaren en kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.Schil de wortelen, de uien en de knolselderie en snij fijn.Haal de kipfilets uit de pan en voeg de fijngesneden groenten toe. Blus de pan met het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de hoisinsaus. Voeg de steranijs toe en laat 10 minuten zacht inkoken. Doe er de sinaasappelmarmelade bij en laat de saus nogmaals inkoken. Kruid met peper en zout.Leg de kipfilets in de saus, dek de pan af en laat 15 minuten zacht stoven. Snij elke kipfilet diagonaal in plakjes en schik op borden. Lepel er de sinaasappelsaus over en werk af met koriander.