Kip met sinaasappelsaus

© Getty

Voor vier personen
  • 4 kipfilets
  • 2 soeplepels mosterd
  • 2 soeplepels suiker
  • 5 perssinaasappels
  • 30 g boter
  • 2 stronken witloof
Bereiding
  1. Pers de sinaasappels. Snijd het witloof in reepjes. Maak een papje van een even grote hoeveelheid suiker en mosterd. Wentel de kipfilets in dit sausje.
  2. Bak de filets in boter bruin op een matig heet vuur. Voeg sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de saus pruttelen tot het vlees is gegaard. Indien gewenst de saus binden met maïszetmeel of arrow root.
  3. Het vlees en het witloof op de borden schikken. De sinaasappelsaus over de kip gieten en opdienen met aardappelgratin.
Voor aardappelgratin of pommes à la dauphinoise
  1. Snijd 1/2 kg geschilde aardappelen in dunne plakjes. De schijfjes in een ovenschotel leggen die met boter en knoflook is ingesmeerd.
  2. 3 dl gekookte melk vermengen met 1 losgeklopt ei, peper, zout, geraspte nootmuskaat en 50 g gruyèrekaas. Dit mengsel over de aardappelen gieten.
  3. Geraspte kaas en klontjes boter over de bovenkant verdelen en alles 40 minuten afgedekt in een matig hete oven laten garen.
  4. Het deksel verwijderen, de hitte verhogen en de aardappelen laten goud kleuren onder de grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content