Nodig voor 4:
4 kippenlapjes
2 el olijfolie
100 g Nazareth-kaas
2 pakjes paprikachips
1 pakje grove waterkers
Lenteslaatje:
2 wortelen
1/2 komkommer
4 kerstomaten
Versiering:
assortiment groentekiemen
enkele eetbare bloemen (Oost-Indische kers, komkommerbloemetjes, bieslookbloemetjes, enz…) verse kruiden (basilicum, dragon, munt, enz.)
Saffraandressing:
1/2 doosje saffraanpoeder
2 koffielepels acaciahoning
versgemalen zwarte peper
0,75 dl hazelnootolie
4 koffielepels oranjebloesemwater
6 koffielepels appelazijn
enkele fijngehakte pistachenootjes
Verkruimel de chips met een deegrol of een fles. Meng de fijngesneden kaas en de chipskruimels met de olijfolie. Snijd de kippenlapjes in 3 lange reepjes. Paneer de reepjes met het mengsel van chips en kaas. Schik het vlees in een ingevette, vuurvaste schotel en bak de kip gedurende 15 minuten gaar in een oven van 180° C.
Maak met een dunschiller lange wortel- en komkommerslierten. Snijd de kerstomaten doormidden.
Bereid de dressing: roer saffraan en honing door elkaar met 3 koffielepels kokend water. Laat dit mengsel afkoelen. Roer de peper en de notenolie door de basis. Klop het oranjebloesemwater en de appelazijn door de mengeling en zet alles in de koelkast. Roer kort voor het gebruik de pistachenootjes door de mengeling. Roer de dressing door de sliertjes komkommer en wortel. Het slaatje in het midden van borden schikken. Schik aan de bovenkant een hoopje waterkers. Plaats twee kippenreepjes tegen het slaatje. Versier met halve kerstomaatjes, plukjes groentekiemen, bloemetjes en kruiden. Besprenkel met dressing. Rond dit gerecht kan men lichtgeroosterd amandelpoeder strooien waarin bruingeroosterde sesamzaadjes verdwalen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier