Voor 4:
500 g krielaardappelen
Boter
3 dl kippenbouillon
2 dl room
1 geplette knoflookteen
1 fijngehakte sjalot
1/2 tl mild kerriepoeder
2 el rozijnen
3 el grof gehakte walnoten
15 gedroogde morieljes
1 prei
4 kipfilets
peper en zout
Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in water. Giet af en laat uitlekken. Snij in plakken en bak krokant in boter.
Kook de bouillon tot de helft in, voeg room, geplette look, sjalot, kerriepoeder, rozijnen en walnoten toe en laat 5 min. zacht reduceren. Week de morieljes 15 min. in heet water, giet af en bak 2 min. op hoog vuur in boter. Doe bij de saus.
Snijd de prei in brede julienne en stoof kort krokant in boter. Bak de kip net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer met de aardappelen en prei en met de saus rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier