Kip met kappertjes en citroen, aardappelen met platte peterselie, Chinese kool en peultjes

Chicken Piccata © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Na een vermoeiende werkdag heb je dit gerecht meer dan verdiend. Bereid het vlees, de krokante groenten en de aardappelen met verjus apart en houd alles warm in de oven. Schik op de borden net voor het serveren.

Na een vermoeiende werkdag heb je dit gerecht meer dan verdiend. Bereid het vlees, de krokante groenten en de aardappelen met verjus apart en houd alles warm in de oven. Schik op de borden net voor het serveren.

Voor 4 personen

4 kipfilets

bloem

peper en zout

50 g boter

1 el kappertjes

sap van een citroen

geraspte schil van een onbespoten citroen

gekrulde peterselie

500 g vastkokende aardappelen

1 el verjus

1/2 dl goede olijfolie

zwarte peper

1/2 kop grofgehakte platte peterselie

1 el grofgehakte kappertjes

250 g Chinese kool

250 g peultjes (sluimerwtjes)

75 g boter

groentebouillon

snijbiet

Bereiding

1. Haal de kipfilets door een mengsel van bloem, peper en zout, bak in boter goudbruin en laat in de oven garen.

2. Week de kappertjes in water, hak fijn en warm op met het groentesap en de geraspte schil in de bakpan van het vlees. Kruid met zout en peper en giet de saus over de kipfilets. Houd warm in de oven.

3. Bestrooi voor het opdienen met gehakte krulpeterselie.

4. Was en kook de aardappelen. Giet het kookvocht af, snijd de aardappelen doormidden, besprenkel met verjus en schud op. Plaats de aardappelen in een warme ovenschotel, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Houd warm in de oven.

5. Bestrooi voor het opdienen met grofgehakte platte peterselie en grofgehakte kappertjes. Meng alles.

6. Was de Chinese kool en snijd in reepjes. Was de peultjes. Stoof de groenten apart in wat water en schep regelmatig om. Voeg zo nodig bouillon toe. Kruid de krokante groenten met peper en zout. Verenig alles op borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content