Voor 4:
Voor de opgelegde citroenen:
1 kg onbespoten citroenen
350 g grof zout
1 liter zonnebloemolie
Voor de kip:
1braadkip van 1,5 kg
grofgemalen witte peper en zout
1 klein blik ontpitte groene olijven
boter
1 fijngehakte ui
2 geplette tenen knoflook
3 dl water
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
eventueel gekookte couscous
Spoel de citroenen onder koud stromend water en dep droog. Doe ze in een kom, bestrooi met zout. Meng goed en doe de citroenen met het zout in glazen potten. Giet tot de rand vol met olie. Zet de deksels op de potten en zet op een donkere en koele plek. Schud na drie dagen goed door elkaar en zet weer weg. Laat 3 weken pekelen.
Kruid de kip langs binnen en buiten met peper en zout. Blancheer de olijven 2x 30 seconden in water. Maak 3 opgelegde citroenen schoon en snijd ze grof.
Smelt boter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg look, peper en zout toe. Voeg de kip toe, bak langs alle kanten dicht. Voeg het water toe, dek af en laat 1 uur zacht koken. Draai de kip regelmatig om. Voeg 10 min. voor het einde de olijven en de peterselie toe. Serveer eventueel met gekookte couscous.
Tijd: 30 min. + 1 u. (+ 3 weken)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier