Kip met een persillade, groene asperges, Ganda ham en gegrilde aardappelplakjes

Nodig voor 8 personen:
Nodig voor 8 personen:
8 kipfilets
16 groene asperges
4 plakjes Ganda ham
1 sjalot
2 charlotte-aardappelen
300 gr broodkruim
1 bussel peterselie
25 gr mosterd
Saus:
2 dl kalfsjus
1 mespunt mosterd
50 gr boter
Kipfilet toeschroeien in de pan, kruiden met peper en zout. Broodkruim met peterselie fijn cuteren. Kipfilet insmeren met mosterd en in het broodkruim drukken. Verder laten garen in de oven.
Groene asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water, direct afkoelen en omwikkelen met Ganda ham. Opwarmen in een weinig boter (licht bakken). Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Aardappelen gaar koken in de pel en afkoelen, in mooie schijven snijden, door gekruide olie halen en grillen.
Saus:
Kalfsjus met mosterd eventjes laten inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout
Afwerking:
Kip rechts van het bord leggen, aardappelschijfje ernaast, dan de asperges en de saus errond lepelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier