Kip met citroen en kruiden
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
1 scharrelkip (1,5 tot 2 kg)
15 cl extra vierge olijfolie
750 gram zachte aardappelen
6 soeplepels verse blaadjes oregano
3 soeplepels verse blaadjes rozemarijn
sap van twee geperste citroenen
peper en zout
Snijd de kip in stukken: vleugels, bouten, poten, borstkassen met been, rug,ā¦. Kruid alle stukken en bak ze aan alle zijden bruin. Voeg er de kruiden, het citroensap en de in blokjes van 1,5 cm gesneden zachte aardappelen aan toe. Roer met een houten lepel zodat alle ingrediĆ«nten goed gemengd zijn. Giet de rest van de olijfolie erover en dek af. Laat het geheel gedurende ongeveer 30 minuten op een gematigd vuur sudderen. Tien minuten voor de bereiding klaar is, verwijder je indien nodig het deksel, zodat het eventuele teveel aan vocht inkookt.
Bereidingstijd: 50 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier