Kip met citroen en kruiden

10-06-2011, 12:01
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 11:57
Voor 4 personen
- 1 scharrelkip (1,5 tot 2 kg)
- 15 cl extra vergine olijfolie
- 750 gram zachte aardappelen
- 6 soeplepels verse blaadjes oregano
- 3 soeplepels verse blaadjes rozemarijn
- sap van twee geperste citroenen
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de kip in stukken: vleugels, bouten, poten, borstkassen met been, rug,…. Kruid alle stukken en bak ze aan alle zijden bruin.
- Voeg de kruiden, het citroensap en de in blokjes van 1,5 cm gesneden zachte aardappelen toe aan de kip. Roer met een houten lepel zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Giet de rest van de olijfolie erover en dek af. Laat het geheel gedurende ongeveer 30 minuten op een gematigd vuur sudderen.
- Tien minuten voor de kip met kruiden klaar is, verwijder je indien nodig het deksel, zodat het eventuele teveel aan vocht inkookt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier