Kip met citroen en kruiden

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 scharrelkip (1,5 tot 2 kg)
  • 15 cl extra vergine olijfolie
  • 750 gram zachte aardappelen
  • 6 soeplepels verse blaadjes oregano
  • 3 soeplepels verse blaadjes rozemarijn
  • sap van twee geperste citroenen
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de kip in stukken: vleugels, bouten, poten, borstkassen met been, rug,…. Kruid alle stukken en bak ze aan alle zijden bruin.
  2. Voeg de kruiden, het citroensap en de in blokjes van 1,5 cm gesneden zachte aardappelen toe aan de kip. Roer met een houten lepel zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Giet de rest van de olijfolie erover en dek af. Laat het geheel gedurende ongeveer 30 minuten op een gematigd vuur sudderen.
  4. Tien minuten voor de kip met kruiden klaar is, verwijder je indien nodig het deksel, zodat het eventuele teveel aan vocht inkookt.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content