Kip met bulgur (pomaki)

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6 personen:

1 mooie kip (1,5 tot 1,8 kg)

1/2 kg uien

2 theekopjes bulgur (gekookte, gedroogde en gebroken tarwe)

1 tomaat (pellen, zaden verwijderen en in blokjes snijden)

5 cl olijfolie

1 teentje knoflook

4 el boter

2 laurierblaadjes

peterselie

8 tot 10 dl verse bouillon

De kip in 6 stukken snijden en in olijfolie aan alle kanten goudbruin laten worden. Opzij zetten. De fijngehakte uien laten slinken in de boter, daarna in de pan bij de kip voegen. Tomaat, knoflook, peterselie, laurier, peper en zout toevoegen. Dan de bouillon bijgieten, aan de kook brengen en met het deksel half gesloten op de pan een halfuur laten sudderen. De bulgur erin strooien en op een zacht vuurtje voort laten garen. Af en toe roeren. De bulgur moet al het vocht opslorpen, maar zacht en romig blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content