Kip met appeltjes en dragon

© Getty
Voor 4 personen
  • 12 kippenboutjes en/of -vleugeltjes
  • 2 Ć  3 jonagolds
  • verse dragon
  • olijfolie en boter
  • peper en zout
  • enkele cl calvados (facultatief)
Bereiding
  1. De kippenboutjes of -vleugeltjes bakken in olijfolie met boter. Op smaak brengen met peper en zout.
  2. Het vruchtvlees van de appels in dobbelsteentjes snijden en bij de boutjes doen, zodra deze gaar zijn. Alles even roerbakken. Een beetje water, en voor de liefhebbers een scheutje calvados, toevoegen. Zodra de appeltjes gaar zijn, zet men het vuur af.
  3. Een ruime hoeveelheid verse dragon onder de appeltjes en de kip mengen en kort laten trekken. In grote, voorverwarmde soepborden opdienen en garneren met takjes verse dragon. Eventueel wat brood erbij geven met een schaaltje olijfolie, al dan niet met grof zeezout.

Gebruik je een hele hoevekip in plaats van boutjes, dan heb je een hoofdgerecht dat heerlijk smaakt met pikante aardappelen. Snij hiervoor bijna gare aardappelen in 4 stukken en bak deze in olijfolie met een fijngesnipperd rood pepertje en ui. Roer op het einde een geperst lookteentje en een lepel balsamico onder de aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content