Kip in zoutkorst

Een deel van de belevenis bij kip in zoutkorst is het breken van de zoutkorst aan tafel met een flinke tik van de hamer.

Voor 4 personen
  • 1 kg bloem
  • 200 g fijn zout
  • 500 g grof zout – sel de Guérande
  • 4 dl water
  • 2 eiwitten
  • 1 stuk brood
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Bressekip
  • 3 takjes tijm
  • 1 eierdooier
  • 1 el water
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Bereid de zoutkorst. Meng de bloem met het fijne en het grove zout. Voeg het water en de losgeklopte eiwitten toe. Meng tot een deeg.
  3. Wrijf het brood in met de geplette tenen knoflook en stop in de buik van de kip. Voeg ook de takjes tijm toe en kruid met peper. Maak de opening dicht.
  4. Rol het zoutdeeg uit, leg in een ovale ovenschaal en schik er de kip op. Wikkel de kip volledig in het deeg en druk de naden goed aan.
  5. Steek of snijd vormpjes naar wens uit de afsnijdsels van het deeg en werk er de kip mee af.
  6. Bestrijk met de eierdooier die vooraf losgeklopt werd met het water.
  7. Bak de kip in zoutkorst 75 minuten in de oven.
  8. Breek de zoutkorst aan tafel met een stevige tik van de hamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content