Voor 6:
1 hoevekip van 1,5 kg
1 gesnipperde ui
1 bosje tijm
1 laurierblaadje
30 g zachte boter
geraspte schil van 1 citroen
peper en zout
Voor de zoutkorst:
800 g bloem
400 g fijn zout
400 g grof zout
2 el extra vergine olijfolie
6 dl koud water
Kruid de buikholte van de kip met peper en zout. Stop er de ui, tijm en laurier in. Meng de boter met de citroenschil. Wrijf onder het vel van de kip over de hele borst.
Meng voor de korst de bloem met beide soorten zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er de olie en het water in. Kneed 2 à 3 min. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en vorm een ovaal van 1 cm dik. Leg er kip op en wikkel volledig in het deeg. Maak de randen van het deeg nat, zodat het deeg hermetisch toegekleefd kan worden.
Bak 1 u. 30 min. in de oven op 170°C. Breek nadien de zoutkorst open en verwijder samen met het vel van de kip.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier