Kip gevuld met krab en bospaddestoelen, witte kool en Brugse Tripel

Nodig voor 8 personen :

Nodig voor 8 personen :

1 kip

1 noordzeekrab 400 gr.

2 l. court bouillon

truffelolie

300 gr. woudpaddestoelen

2 sjalotten

peper & zout

Â1/4 witte kool

1 bussel jonge ui

Saus:

2 dl. Brugse Tripel

1 dl. kippenbouillon

2 dl. room

100 gr. boter

Kipfilet in dunne plakjes snijden, peper en zout erop, een inoxring inboteren en bekleden met de kipfilet. De krabben koken in een court bouillon (7 Ã 8 min.) en leeghalen. Woudpaddestoelen schoonmaken in ruim water, laten uitlekken en indien nodig voorzichtig droogdeppen.

De sjalotten fijn snipperen en aanfruiten. De woudpaddestoelen bijvoegen en kort aanbakken. Laten afkoelen en bij de krab doen. De jonge ui kruiden met peper en zout, en aanlengen met een beetje truffelolie. Hiermee de kipfilet opvullen en aanbakken. Dan 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. plaatsen.

De kool in fijne julienne snijden, beetgaar koken in licht gezouten water (± 30 sec.), laten schrikken in koud water en terug opwarmen in boter. Kruiden met peper en zout.

Brugse Tripel, kippenbouillon en room gedurende 10 minuten laten inkoken. Binden met boter en kruiden met peper en zout.

Afwerking:

In het midden van het bord de kolensalade, de kip er bovenop en de saus errond doen. Afwerken met een filoblaadje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content