Voor 4 tot 6 personen
Bereiding: 30 minuten
Kooktijd: Ongeveer 15 minuten
Ingrediënten:
1/2 liter melk
1 zakje vanillesuiker
100 gram rozijnen
100 gram poedersuiker
50 gram griesmeel
30 gram boter
2 eieren
Bruine suiker
Voor de afwerking:
Chocolade
Snoepjes
Marsepein
1. In een kookpot de melk opwarmen samen met de vanillesuiker, de poedersuiker en de goed losgeweekte rozijnen. Roer tijdens het opwarmen met een houten lepel in de melk. Zodra de melk aan de kook komt het griesmeel erbij strooien, terwijl u blijft roeren.
2. Wanneer de crème dik wordt (na ongeveer 3 minuten) van het vuur nemen. De boter en daarna de geklopte eieren toevoegen. De bereiding in een mooie ovenschotel doen.
3. Met nootjes boter en bruine suiker bestrooien. Even laten kleuren onder de ovengrill.
4. Vóór het opdienen bestrijken met een laagje abrikozenjam of chocoladesaus. Versieren met snoepjes, chocoladebrokjes en figuurtjes van marsepein.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier