Kinderkersttaart

  • Moeilijkheid

Kinderkersttaart

Voor 1 taart

1 kg biscuitmix (Biscovit)

10 eieren

10 eetlepels water

800 ml slagroom

500 g mascarpone

200 g suiker

100 g vanillesuiker

300 ml frambozencoulis

100 ml suikersiroop met abrikozenlikeur

500 g rolfondant

1 koffielepel rode kleurstof (cacaoboter)

glazuursuiker

kerstversieringen van suiker

Klop biscuitmix met eieren en water gedurende 10 minuten op. Doe dit deeg in twee ingevette taartvormen, met een verschillende diameter. Bak de biscuit gedurende 30 minuten op 180Ā°C.

Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker. Klop mascarponekaas, suiker en frambozencoulis onder de room. Kneed de rolfondant soepel en meng met rode kleurstof. Rol de fondant open met een deegrol.

Snijdt de afgekoelde biscuits 2 maal door, bestrijk met suikersiroop en smeer er een dikke laag frambozenroom tussen. Herhaal dit voor de twee taarten. Bedek elke taart met een dun laagje gekleurde rolfondant en plaats ze op elkaar. Versier de taart met kerstversiering en een strik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content