Voor 1 taart
1 kg biscuitmix (Biscovit)
10 eieren
10 eetlepels water
800 ml slagroom
500 g mascarpone
200 g suiker
100 g vanillesuiker
300 ml frambozencoulis
100 ml suikersiroop met abrikozenlikeur
500 g rolfondant
1 koffielepel rode kleurstof (cacaoboter)
glazuursuiker
kerstversieringen van suiker
Klop biscuitmix met eieren en water gedurende 10 minuten op. Doe dit deeg in twee ingevette taartvormen, met een verschillende diameter. Bak de biscuit gedurende 30 minuten op 180°C.
Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker. Klop mascarponekaas, suiker en frambozencoulis onder de room. Kneed de rolfondant soepel en meng met rode kleurstof. Rol de fondant open met een deegrol.
Snijdt de afgekoelde biscuits 2 maal door, bestrijk met suikersiroop en smeer er een dikke laag frambozenroom tussen. Herhaal dit voor de twee taarten. Bedek elke taart met een dun laagje gekleurde rolfondant en plaats ze op elkaar. Versier de taart met kerstversiering en een strik.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier