Nodig voor 4:
250 g gedroogde kikkererwten
1 l bouillon
een restje pata negra-ham
een stukje spek (facultatief)
2 el gehakte peterselie
2 el fijngehakte korianderblaadjes
rode pepertjes
een paar draadjes saffraan
peper en zout
olijfolie
een scheutje witte wijn
1 ui
2 teentjes knoflook
De gedroogde kikkererwten een nacht laten weken. Het weekwater afgieten en de erwten opzetten in bouillon, samen met een stukje pata negra en een stukje spek. In een andere kom peterselie, koriander, hete rode pepertjes, saffraan, peper, zout, een scheut olijfolie en witte wijn tot pasta wrijven in de vijzel (of mixen). Wat olijfolie in een pan opwarmen en een versneden ui en de geperste teentjes knoflook zacht fruiten. De kruidenpasta en de gestoofde ui bij de erwten doen en alles aan de kook brengen. Zo’n half uur laten pruttelen tot de erwten zacht zijn. Het kookvocht gedeeltelijk afgieten en de rest pureren. Versieren met korianderblaadjes en enkele hele kikkererwten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier