Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 16 kikkerbillen
  • 1 vanillestok
  • 2 courgettes
  • court-bouillon
  • vinaigrette (zie recept lauwe langoestientjes, de olie eventueel vervangen door amandelolie)
  • geraspte wortel.

De kikkerbillen in een court-bouillon met vanillestok opzetten. Zodra het vocht kookt, haalt men de pan van het vuur. De kikkerbillen koud laten worden in de court-bouillon. De courgette in de lengte in fijne plakjes snijden. Frituurvet tot 160° C. verwarmen en de plakjes frituren (af en toe met de vork in het vet roeren, zodat de plakjes niet aan elkaar kleven). De krokant gefrituurde courgette op keukenpapier laten uitdruppen. De plakjes op een plaat leggen en zouten. Het vanillestokje opensnijden, het zaad met een mes verwijderen en mengen met de vinaigrette. Plakjes courgette op de borden leggen. De kikkerbillen door de vinaigrette halen en op de courgette leggen. Opnieuw een laag courgette en een laag kikkerbillen aanbrengen. Versieren met een vanillestok en reepjes geraspte wortel.

De kikkerbillen in een court-bouillon met vanillestok opzetten. Zodra het vocht kookt, haalt men de pan van het vuur. De kikkerbillen koud laten worden in de court-bouillon. De courgette in de lengte in fijne plakjes snijden. Frituurvet tot 160° C. verwarmen en de plakjes frituren (af en toe met de vork in het vet roeren, zodat de plakjes niet aan elkaar kleven). De krokant gefrituurde courgette op keukenpapier laten uitdruppen. De plakjes op een plaat leggen en zouten. Het vanillestokje opensnijden, het zaad met een mes verwijderen en mengen met de vinaigrette. Plakjes courgette op de borden leggen. De kikkerbillen door de vinaigrette halen en op de courgette leggen. Opnieuw een laag courgette en een laag kikkerbillen aanbrengen. Versieren met een vanillestok en reepjes geraspte wortel.