Keukennootjes

  • Moeilijkheid

noten: hazelnoten of walnoten en wat beukennootjes,

zout,

olie (olijfolie, sesam- of notenolie),

een notenkraker,

een grote steelpan,

keukenpapier,

een opdienschaaltje.

Lees dit recept helemaal voor je aan de slag gaat.

Kraak of dop alle noten. Verwijder, als je dat wil, de velletjes van de walnoten. Breek de noten in kleinere stukken.

Giet een scheutje olie in de pan (ongeveer een koffielepel). Draai de pan rond tot ze helemaal bedekt is met een dunne laag olie. Of gebruik wat keukenpapier om de olie open te wrijven. Zet de pan op een hoog vuur (de hoogste stad). Hou noten en zout in de aanslag.

Schep de noten in de hete pan. De noten mogen niet op elkaar liggen. Als je er te veel hebt, moet je twee keer roosteren.

Bestrooi de noten ruim met zout (uit de strooier, geen handenvol)

Pak de pan bij de steel en trek ze met korte schokjes heen en weer. Herhaal het schudden af en toe zodat de noten niet gaan aanbakken. Na een minuutje of twee zijn de noten klaar. Draai het vuur uit.

Schep de knabbelnoten op een vel keukenpapier en laat ze daarop afkoelen. Schik de knabbelnoten in een dienschaaltje. Smullen maar…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content