Kerstomatentaart
Voor 6:
Voor 6:
1 kg kerstomaatjes
10 g gedroogde oregano
1/2 dl olijfolie
1 bosje basilicum
100 g kleine zwarte olijven
peper van de molen en zout
Voor het deeg:
30 g verse gist
1,5 dl melk
300 g bloem
1 dl olijfolie
zout
Maak eerst het deeg: meng de gist met een scheutje lauwe melk. Meng er de bloem, de rest van de melk, de olijfolie en een snuifje zout onder. Kneed tot een glad deeg en rol uit tot een cirkel van 30 cm diameter. Laat 2 u. rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
Was en halveer de kerstomaatjes. Schik ze op het deeg en kruid met peper en zout. Strooi er de oregano over en overgiet met de olijfolie. Bak 20 à 30 min. Werk af met het basilicum en olijven. Serveer lauw.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier