Kersensorbet met nectarines
10-06-2011, 10:13
Bijgewerkt op: 16-06-2024, 10:09
Voor 4 personen
- 250 g kersen
- 250 g krieken
- 250 g suiker
- 5 dl water
- 2 repen citroenschil
- 2 repen sinaasappelschil
- 4 el kirsch
Voor de nectarines
- 2 gele nectarines
- 2 witte nectarines
- sap van 1 limoen
- 1 el fijngesneden citroenmelisse
Bereiding
- Ontpit de kersen en krieken, en pureer ze. Duw de vruchtenpuree door een zeef en meet de hoeveelheid sap in een maatbeker. Doe de suiker en het water met de citrusschillen in een pannetje en breng aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost, en laat nog 5 minuten doorkoken.
- Verwijder de citrusschillen en voeg eenzelfde hoeveelheid siroop toe aan het sap. Roer de kirsch door het sap en zet enkele uren koel weg. Doe het vruchtensap in een ijsturbine en laat 25 minuten draaien tot een halfbevroren mengsel. Doe de sorbet in een diepvriesdoos en vries in tot de sorbet helemaal bevroren is.
- Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snij de vruchten in partjes en doe ze in een kom. Meng het limoensap met de overgebleven suikersiroop en giet deze over de nectarines. Laat enkele uren marineren. Serveer de kersensorbet met de gemarineerde nectarines en werk af met citroenmelisse.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier