Voor 4 potten van 375 g:
1 kg kersen
600 g fijne kristalsuiker
1 citroen
250 g verse amandelen
geleermiddel
Was, ontsteel en ontpit de kersen, stop ze in een pan, voeg 500 g suiker en het citroensap toe en laat 2 uur staan. Open de amandelen en pel ze. Meng het geleermiddel en de resterende suiker door elkaar. Breng de kersen na 2 uur rust aan de kook, laat ze 5 min. doorkoken, schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze opzij.
Leg de amandelen in de aldus verkregen saus, laat het geheel 5 min. koken, voeg de kersen weer toe, strooi de suiker en het geleermiddel erbij, meng, laat nog 8 min. op een laag pitje staan, roer en schep het schuim eraf. Haal de pan van het vuur en verdeel de jam over de potten. Laat afkoelen en sluit de potten af.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier