Nodig voor vier :
4 mooie stukken keizersbaars van 200 g elk (griet of victoriabaars is ook goed)
250 g sojascheuten
100 g shii-takes (paddestoelen)
een scheutje room
300 g verse tagliatelle (lintspaghetti)
olijfolie
sojasaus
verse basilicum
peper en zout
Saus :
koppen van langoustines of garnalen
grof gesneden selder en ui
peper en zout
1/2 dl room
De saus bereiden. Koppen van langoustines of garnalen met de grof gesneden selder en ui een uur in water koken. De fumet zeven, verder inkoken en room toevoegen. Kruiden met peper en zout.
De tagliatelle in ruim gezouten water al dente koken. Afgieten en verfrissen onder koud water. De vier stukken vis kruiden met peper en zout en in een met boter ingesmeerde platte ovenschaal leggen. De vis in een hete oven onder de grill laten gaar worden.
De sojascheuten wassen, drogen en kort in olijfolie bakken. De in blokjes gesneden shii-takes toevoegen en kruiden met peper en zout. De paddestoelen eventjes bakken en een scheut room en een weinig sojasaus toevoegen. De pasta opwarmen in olijfolie en kruiden met peper, zout en versneden verse basilicum. Vis, de mengeling van sojascheuten en shii-takes en de deegwaren op warme borden schikken en overgieten met saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier