Keizerlijke eendenborst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 eendenborst

1 soeplepel room

1/2 fles Keizer Karel bier

25 cl kalfsfond

1 pakje (400 g) Bonduelle Select Broccoli-Wortel (diepvries)

boter – 2 koffielepels frambozenazijn

2 koffielepels vloeibare Meli honing – peper en zout

Bak de eendenborst op het vel in hete boter (ongeveer 5 min. aan elke kant) en houd ze warm. Giet het vet weg en doe de honing in de hete pan.Voeg de frambozenazijn toe en vervolgens het bier en de fond. Laat alles eventjes loskoken en giet door een zeef. Laat deze saus inkoken en breng ze op smaak met peper en zout.Wok de groenten intussen zoals aangegeven op de verpakking (dus zonder extra vetstof) en roer er de room door.

Om meer vet uit het vlees te bakken, kan je de velkant een paar keer kruiselings insnijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content