Kastanjesoep met cognac en truffelolie
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 1 rode ui
- 2 stengels groene selderij
- 1 teen knoflook
- 1 el fijngehakte tijm
- 3 el boter
- 400 g vacuümverpakte kastanjes (of 1 blik ongezoete kastanjepuree)
- 1/2 dl cognac
- 6 dl groentebouillon
- 1 dl room
- 50 g dooierzwammen
- 1/2 el olijfolie
- takjes tijm
- truffelolie
- peper
- zout
Bereiding
- Hak de ui, selderij en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui, selderij, knoflook en tijm. Doe er de kastanjes (of kastanjepuree) bij en laat even meestoven.
- Voeg de cognac toe en laat kort inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken.
- Mix de soep met de room en kruid met peper en zout. Halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1 eetlepel boter. Verdeel de kastanjesoep over 4 borden en werk af met de dooierzwammen, tijm en truffelolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier