Kastanjesoep met cognac en truffelolie

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 rode ui
  • 2 stengels groene selderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 el fijngehakte tijm
  • 3 el boter
  • 400 g vacuümverpakte kastanjes (of 1 blik ongezoete kastanjepuree)
  • 1/2 dl cognac
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 dl room
  • 50 g dooierzwammen
  • 1/2 el olijfolie
  • takjes tijm
  • truffelolie
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Hak de ui, selderij en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui, selderij, knoflook en tijm. Doe er de kastanjes (of kastanjepuree) bij en laat even meestoven.
  2. Voeg de cognac toe en laat kort inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken.
  3. Mix de soep met de room en kruid met peper en zout. Halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1 eetlepel boter. Verdeel de kastanjesoep over 4 borden en werk af met de dooierzwammen, tijm en truffelolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content