Ingrediënten

300 g cantharellen

200 g andere gemengde bospaddenstoelen of champignons

2 el olijfolie

200 g kastanjes uit blik

1 teentje knoflook, geperst

2 takjes oregano of tijm

zout en peper

Bereiding

Veeg of wrijf de 200 g gemengde paddenstoelen of champignons voorzichtig schoon en snijd het onderste stukje van de steeltjes. Spoel ze indien nodig heel even onder de koude kraan. Snijd de grotere exemplaren in stukken.

Kook de cantharellen 1 minuut in kokend water met wat zout om hen te ontdoen van de bittere smaak die ze van nature hebben.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak alle paddenstoelen en de kastanjes 5 minuten op hoog vuur.

Draai het vuur laag en voeg de knof look en oregano of tijm toe. Breng het mengsel op smaak met

zout en peper. Laat de schotel nog 10 minuten pruttelen. Serveer meteen en geef er een salade bij.

Dit recept komt uit 'Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100 % plantaardige eiwitten' van Catherina Moreau en Dr. Florence Solsona. (Manteau, 14,99 euro.)

Ingrediënten300 g cantharellen200 g andere gemengde bospaddenstoelen of champignons2 el olijfolie200 g kastanjes uit blik1 teentje knoflook, geperst2 takjes oregano of tijmzout en peperBereidingVeeg of wrijf de 200 g gemengde paddenstoelen of champignons voorzichtig schoon en snijd het onderste stukje van de steeltjes. Spoel ze indien nodig heel even onder de koude kraan. Snijd de grotere exemplaren in stukken. Kook de cantharellen 1 minuut in kokend water met wat zout om hen te ontdoen van de bittere smaak die ze van nature hebben.Verhit de olie in een grote koekenpan en bak alle paddenstoelen en de kastanjes 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de knof look en oregano of tijm toe. Breng het mengsel op smaak metzout en peper. Laat de schotel nog 10 minuten pruttelen. Serveer meteen en geef er een salade bij.Dit recept komt uit 'Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100 % plantaardige eiwitten' van Catherina Moreau en Dr. Florence Solsona. (Manteau, 14,99 euro.)