Kastanjecrèmesoep met noten en oesterzwammen
Voor 4:
Voor 4:
500 g kastanjes (gepeld) of 300 g naturel gekookte kastanjes
2 sjalotten
1 scheutje fruitige olijfolie
70 cl gevogeltebouillon
1 laurierblaadje
10 cl vloeibare room
300 g oesterzwammen
1 knoflookteentje
100 g gezouten spek
8 gepelde noten
1 droog piment
1 takje bladpeterselie
zout en zwarte peper
Gebruikt u wilde kastanjes, kook ze dan 30 min. in een pan water met 1 tl zout. Giet af en pel. Hak sjalotten fijn en bak op laag vuur in 1 el olijfolie. Voeg kastanjes, gevogeltebouillon en laurier toe. Bestrooi met peper, kook 30 min. op laag vuur. Mix, voeg de room toe. Breng op smaak, zet warm weg. Borstel de oesterzwammen en snij de voet van de steel. Pel en snipper de knoflook. Verwijder het zwoerd van het spek, snij fijn.
Sauteer de zwammen op hoog vuur met 1 el olijfolie. Voeg na het aanbraden van de paddenstoelen de knoflook toe, draai het vuur omlaag. Laat nog 2 min. doorsudderen terwijl u roert. Schep de soep in diepe borden. Leg wat oesterzwammen in het midden van elk bord. Bestrooi met fijngehakte noten, bedruppel met olijfolie, kruid met droog piment en versier met een blaadje peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier