Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 quornsteaks
  • boter, olijfolie
  • 12 krielaardappeltjes
  • 2 kg witloof
  • sap van 3 sinaasappels

Snij het witloof in helften, verwijder de harde voet. Laat in een grote pan een plakje boter bruinen. Draai het vuur laag en leg de witloofstronken in de pan. Zet het deksel erop. Draai het witloof af en toe om.

Schil de aardappels, was en kook gaar in gezouten water. Giet af.

Giet het sap van de sinaasappels bij het witloof. Verhoog het vuur lichtjes en verwijder het deksel. Kruid met peper en zout. (Witloof moet 40 à 50 minuten stoven om goed gaar te zijn!)

Kruid de quornsteaks met peper. Bak ze in een steelpan met olie. Draai de steaks om en leg de aardappeltjes in dezelfde pan. Kruid met peper en zout en dien op.

Snij het witloof in helften, verwijder de harde voet. Laat in een grote pan een plakje boter bruinen. Draai het vuur laag en leg de witloofstronken in de pan. Zet het deksel erop. Draai het witloof af en toe om. Schil de aardappels, was en kook gaar in gezouten water. Giet af. Giet het sap van de sinaasappels bij het witloof. Verhoog het vuur lichtjes en verwijder het deksel. Kruid met peper en zout. (Witloof moet 40 à 50 minuten stoven om goed gaar te zijn!) Kruid de quornsteaks met peper. Bak ze in een steelpan met olie. Draai de steaks om en leg de aardappeltjes in dezelfde pan. Kruid met peper en zout en dien op.