
Karamelcrème
Voor 4:

Voor 4:
2 gelatineblaadjes
1/2 l melk
4 eierdooiers
50 g suiker
2 dl slagroom
25 g gepelde pistachenoten
Voor de karamel:
150 g suiker
50 g boter
Maak eerst de karamel: doe de suiker in een pan met zware bodem en laat goudbruin karamelliseren. Voeg de boter toe, meng en laat afkoelen. Laat de gelatine weken in koud water. Breng de melk aan de kook.
Klop de eierdooiers en suiker op tot een bleek en dik mengsel. Giet de melk al roerend op de eieren. Laat dit mengsel op een laag vuur indikken (zonder te koken) tot de crème de achterkant van een houten lepel bedekt.
Zeef en giet op de karamel, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed. Laat afkoelen. Klop de slagroom op en spatel onder de karamelcrème. Giet in potjes en zet koel weg. Werk vlak voor het serveren af met de gehakte pistachenoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier