Kip met groene curry en Thaise aubergine

© Getty

Kang Kio Wan Gai, kip met groene curry en Thaise aubergine.

Voor 4 personen
  • 500 g kipfilet
  • 3 dl kokosmelk
  • 1/4 kopje vissaus
  • 2 blaadjes kaffir lime, fijngehakt
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 100 g kleine Thaise aubergine
  • 20 blaadjes Thaise basilicum (horapa)
  • 8 grote Thaise aubergines
  • 20 stro-champignons
  • 6 kolfjes minimaïs
Groene currypasta
  • 15 kleine groene pepertjes
  • 6 sjalotjes
  • 2 stukjes knoflook
  • 2 kl gehakt citroengras
  • 5 verse korianderwortels
  • 1 kl komijn
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl peperkorrels
  • 1 kl garnalenpasta (kapi)
  • 1 kl zout
  • 1 el galanga
  • 1/4 kl gehakte schil van kaffir lime
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de groene curry in een robotmixer of een vijzel, en mix of stamp de ingrediënten tot een homogene pasta.
  2. Doe de currypasta in een pan en verdun met kokosmelk. Breng aan de kook en voeg het in stukken gesneden kipvlees, de kleine aubergines, de in kwartjes gesneden grote aubergines, de minimaïs, kokossuiker, gehakte kaffir lime, vissaus en de champignons toe.
  3. Wanneer het kipvlees is gekookt, voeg je de blaadjes Thaise basilicum toe. Serveer de kip met groene curry en Thaise aubergine warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content