Voor 45 stuks:

250 g amandelpoeder

2 tl kaneelpoeder

375 g poedersuiker

4 eiwitten

poedersuiker om te kneden

eetbaar goudpoeder voor de afwerking

Bereidingswijze:

Strooi het amandelpoeder op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Strooi er de kaneel over en doe 25 g poedersuiker en 3 eiwitten in het kuiltje. Kneed tot een deeg. Het deeg mag niet aan de handen kleven; voeg indien nodig wat amandelpoeder toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minstens 4 uur -- maar indien mogelijk een nacht -- koel weg.

Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol het deeg uit tot 6 à 8 mm dik. Zet koel weg.

Maak het glazuur. Klop het laatste eiwit en de rest van de poedersuiker op tot een dik glazuur. Spreid dun uit over het uitgerolde deeg. Zet nogmaals 1 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

Steek sterren uit het deeg met een uitsteker. Leg op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven met de ovendeur op een kier; het glazuur moet wit van kleur blijven.

Haal de kaneelsterren uit de oven en werk af met het goudpoeder. Laat afkoelen op een rooster.

Voor 45 stuks:250 g amandelpoeder2 tl kaneelpoeder375 g poedersuiker4 eiwittenpoedersuiker om te knedeneetbaar goudpoeder voor de afwerkingBereidingswijze:Strooi het amandelpoeder op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Strooi er de kaneel over en doe 25 g poedersuiker en 3 eiwitten in het kuiltje. Kneed tot een deeg. Het deeg mag niet aan de handen kleven; voeg indien nodig wat amandelpoeder toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minstens 4 uur -- maar indien mogelijk een nacht -- koel weg. Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol het deeg uit tot 6 à 8 mm dik. Zet koel weg. Maak het glazuur. Klop het laatste eiwit en de rest van de poedersuiker op tot een dik glazuur. Spreid dun uit over het uitgerolde deeg. Zet nogmaals 1 uur koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Steek sterren uit het deeg met een uitsteker. Leg op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven met de ovendeur op een kier; het glazuur moet wit van kleur blijven. Haal de kaneelsterren uit de oven en werk af met het goudpoeder. Laat afkoelen op een rooster.