Ingrediënten

Voor 1 pizza

150 g bloem

1 tl zout

4 g droge gist

140 ml warm water

2 el olijfolie

3 el tomatensaus

1/2 tl oregano

30 g geraspte kaas

1 mozzarella, in plakjes

1 rode puntpaprika, in plakjes

Zo maak je het:

  1. Om pizzadeeg te maken (je kunt ook een kant en klare pizzabol gebruiken): meng bloem met gist en zout in een kom of een pot. Voeg warm water en de helft van de olijfolie toe. Meng met een vork tot een deeg ontstaat. Kneed het deeg een paar keer met je handen (maak je handen vet met wat olie). Dek af en laat 30 minuten rijzen.
  2. Doe ondertussen een gietijzeren pot op een kampvuur en laat deze opwarmen. Zet de gietijzeren pot van het vuur en bestrijk de bodem en zijkanten met wat olie.
  3. Strek het pizzadeeg met je handen. Leg het in de ingevette pot. Dek deze af en zet 5 minuten op het kampvuur.
  4. Draai het pizzadeeg om, doe de tomatensaus erop en besprenkel met oregano. Doe de geraspte kaas, de rode puntpaprika plakjes en mozzarella plakjes erop.
  5. Dek af en laat verder bakken op het kampvuur gedurende ongeveer 5-10 minuten. Je kan na 5 minuten checken hoe lang de pizza nog nodig heeft.
Voor 1 pizza150 g bloem 1 tl zout 4 g droge gist 140 ml warm water 2 el olijfolie 3 el tomatensaus 1/2 tl oregano 30 g geraspte kaas 1 mozzarella, in plakjes 1 rode puntpaprika, in plakjes Zo maak je het: