Ingrediënten - voor 4 à 6:

4 oudbakken broodjes

200 g gedroogde pruimen

100 g gedroogde abrikozen

4 eieren

3 el sinaasappelsap, vers geperst

een snuifje chilipoeder

150 g plattekaas

een snuifje gedroogde tijm en rozemarijn

1,5 kg kalkoengebraad

80 à 100 g parmaham

in sneetjes

3 dl kippenbouillon

1 dl sinaasappelsap

3 takjes rozemarijn

1 onbehandelde sinaasappel

2 courgettes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Week de oudbakken broodjes 15 minuten in water. Hak de gedroogde pruimen en abrikozen fijn. Knijp de broodjes uit. Meng twee ervan met de gedroogde vruchten, twee eieren en het versgeperste sinaasappelsap. Kruid met chilipoeder, peper en zout.

Meng de twee resterende broodjes eveneens met twee eieren, de plattekaas, de gedroogde tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout.

Snij het kalkoengebraad in het midden over de hele lengte in en leg open. Besmeer aan één kant met het plattekaasmengsel en aan de andere kant met het vruchtenmengsel. Vouw dicht en maak vast met houten prikkers. Wikkel de kalkoen in de sneetjes parmaham.

Leg het kalkoengebraad in een stoofpan en giet er de kippenbouillon en het sinaasappelsap bij. Voeg de takjes rozemarijn toe, dek de pan af en zet 80 minuten in de oven.

Was de sinaasappel onder warm water en snij in vieren. Was de courgettes, droog en snij in plakjes.

Voeg na een uur de sinaasappelkwartjes en de courgetteplakjes toe aan de kalkoen.

Bak nog ongeveer 20 à 25 minuten zonder deksel op de pan.

Kruid met peper en versnij het kalkoengebraad vlak voor het serveren.

Ingrediënten - voor 4 à 6:4 oudbakken broodjes200 g gedroogde pruimen100 g gedroogde abrikozen4 eieren3 el sinaasappelsap, vers gepersteen snuifje chilipoeder150 g plattekaaseen snuifje gedroogde tijm en rozemarijn1,5 kg kalkoengebraad80 à 100 g parmahamin sneetjes3 dl kippenbouillon1 dl sinaasappelsap3 takjes rozemarijn1 onbehandelde sinaasappel2 courgettesBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180°C.Week de oudbakken broodjes 15 minuten in water. Hak de gedroogde pruimen en abrikozen fijn. Knijp de broodjes uit. Meng twee ervan met de gedroogde vruchten, twee eieren en het versgeperste sinaasappelsap. Kruid met chilipoeder, peper en zout.Meng de twee resterende broodjes eveneens met twee eieren, de plattekaas, de gedroogde tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout.Snij het kalkoengebraad in het midden over de hele lengte in en leg open. Besmeer aan één kant met het plattekaasmengsel en aan de andere kant met het vruchtenmengsel. Vouw dicht en maak vast met houten prikkers. Wikkel de kalkoen in de sneetjes parmaham.Leg het kalkoengebraad in een stoofpan en giet er de kippenbouillon en het sinaasappelsap bij. Voeg de takjes rozemarijn toe, dek de pan af en zet 80 minuten in de oven.Was de sinaasappel onder warm water en snij in vieren. Was de courgettes, droog en snij in plakjes.Voeg na een uur de sinaasappelkwartjes en de courgetteplakjes toe aan de kalkoen. Bak nog ongeveer 20 à 25 minuten zonder deksel op de pan. Kruid met peper en versnij het kalkoengebraad vlak voor het serveren.