Benodigdheden:

Frietjes:

4 pastinaken, schil en in frietjes gesneden

4 kl komijnpoeder

4 kl tijm

2 el olijfolie

Hamburgers:

400g kalkoengehakt (= 8 burgers)

60 g havervlokken

1 wortel, geraspt

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

3 el platte peterselie, grof gehakt

1 ei, losgeklopt

8 bladeren kool of ijsbergsla

2 el olijfolie

P&Z

Dressing:

sap van 1 citroen

125g Griekse yoghurt

P&Z

Broodje:

Brood of 8 bladeren kool of ijsbergsla als vervanging van het broodje als je liever geen koolhydraten eet 's avonds.

Werkwijze

Verwarm de oven op 200°C.

Meng in een kom de pastinaken met 2 el olijfolie, komijn en tijm. Verspreid de pastinaak op een ovenplaat met bakpapier. Bak 25 min totdat de randjes goudbruin kleuren. Eventueel de laatste 5 min onder de grill.

Verwarm 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg er de knoflook voor 1 min bij en daarna de havervlokken voor 2 min. Laat dit afkoelen in een grote kom.

Voeg in dezelfde kom het kalkoengehakt, wortel, peterselie, het ei en een snuf zeezout aan toe. Meng goed en maak er burgers van.

Grill of bak in een beetje olijfolie. Serveer op de sla met de pastinaakfrietjes.

Sausje: Roer het citroensap door de yoghurt en breng op smaak met zeezout.

TIP:

Vervang de pastinaak voor de frietjes door zoete aardappel of knolselder. Zoete aardappel is meer geliefd bij kinderen.

Benodigdheden:Frietjes: 4 pastinaken, schil en in frietjes gesneden4 kl komijnpoeder4 kl tijm2 el olijfolieHamburgers: 400g kalkoengehakt (= 8 burgers)60 g havervlokken 1 wortel, geraspt1 ui, fijngesneden2 teentjes knoflook, geperst3 el platte peterselie, grof gehakt1 ei, losgeklopt8 bladeren kool of ijsbergsla2 el olijfolieP&ZDressing:sap van 1 citroen 125g Griekse yoghurtP&Z Broodje:Brood of 8 bladeren kool of ijsbergsla als vervanging van het broodje als je liever geen koolhydraten eet 's avonds.WerkwijzeVerwarm de oven op 200°C. Meng in een kom de pastinaken met 2 el olijfolie, komijn en tijm. Verspreid de pastinaak op een ovenplaat met bakpapier. Bak 25 min totdat de randjes goudbruin kleuren. Eventueel de laatste 5 min onder de grill.Verwarm 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg er de knoflook voor 1 min bij en daarna de havervlokken voor 2 min. Laat dit afkoelen in een grote kom.Voeg in dezelfde kom het kalkoengehakt, wortel, peterselie, het ei en een snuf zeezout aan toe. Meng goed en maak er burgers van.Grill of bak in een beetje olijfolie. Serveer op de sla met de pastinaakfrietjes.Sausje: Roer het citroensap door de yoghurt en breng op smaak met zeezout.TIP:Vervang de pastinaak voor de frietjes door zoete aardappel of knolselder. Zoete aardappel is meer geliefd bij kinderen.